Мікрозелень Люцерна, 10 г
Короткі характеристики
- Бренд: Українське насіння
Замовлення Мінімальна сума замовлення 400 грн
Безкоштовна доставка на замовлення на суму більше, ніж 2000 грн, вагою до 3 кг
Оплата cплачуйте зручним способом: картою онлайн або готівкою при отриманні
Доставка по всій території України Новою поштою, Укрпоштою, іншими службами доставки
Мікрозелень Люцерна - мікрозелень можна вирощувати в домашніх умовах круглий рік. Молода зелень в зародковому стані має ряд унікальних властивостей, яких позбавленні зрілі рослини. В рослинах, які перебувають на етапі мікрозелені до 40 разів більше поживних речовин, ніж у дорослій рослині. Мікрозелень добре засвоюється і допомагає регулювати травлення, захищає організм від шкідливої дії вільних радикалів, значно покращує витривалість і працездатність та доповнює смак їжі, роблячи його пікантним. Паростки люцерни містять величезну кількість вітамінів, мікроелементів, амінокислот і хлорофіл – найпотужніший каталізатор всіх біохімічних процесів, що відбуваються в організмі. Підвищують опірність різним захворюванням і підсилюють імунну систему людини. Завдяки вмісту рослинного втору сприяють зміцненню зубної емалі і запобігають карієс. Покращують склад крові і підвищують гемоглобін, мають потужну протизапальну дію, покращують живлення шкіри, попереджають старінню. Паростки люцерни – це дуже ніжна, хрустка і соковита зелень зі смаком зеленого горошку.
Способи вирощування мікрозелені:
У грунті:
- Наповніть лоток грунтом на 4-5 см, повинні залишитися бортики, які будуть тримати проростки.
- Розподіліть насіння по поверхні грунту, злегка утрамбуйте. Дрібні насіння, такі як брокколі, редис, рукола, крес-салат не повинні склеюватися між собою. Великі насінини повинні усіяти всю поверхню.
- Зволожте насіння з розпилювача.
- Накрийте ємність і поставте в темне тепле місце на пару днів (до 5-ти). Щодня провітрюйте, зволожуйте за необхідності. Грунтосуміш повинна бути постійно вологою (але не мокрою!) - як віджата губка.
- Через 3-5 днів з'являються стебла - тепер вони готові оселитися на підвіконні. Чим більше світла, тим краще. Повертайте лотки, зрошуйте розпилювачем.
- Зрізайте, як тільки з'явиться декілька справжніх листків (2-3 см висоти).
- Грунт можна взяти і використовувати знову. Удобрювати не потрібно - все, що необхідно, є в насінні.
Без грунту:
- Замочіть насіння у воді на кілька годин, щоб вони набрякли і згодом швидше проросли.
- У нижню частину контейнеру для пророщування налийте води. Від поверхні води до країв ємності повинен залишатися 1 см.
- Накрийте контейнер верхньою частиною - пластикової сіточкою. Рівномірно розподіліть насіння обраної культури по решітці.
- Обприскайте насіння з пульверизатора для додаткового зволоження, і поставте в тепле і світле місце.
- Коли сіянці проростуть настільки, що їх коріння застрягне в сітці, почніть споліскувати зелень під проточною водою. Робити це потрібно 2-3 рази в день. Після ополіскування не забудьте знову наповнити контейнер водою, щоб коріння рослин діставали до води.
Зберіть урожай молодої зелені. Залежно від швидкості росту культури, мікрозелень готова до вживання на 5-10 день.