Мікрозелень Горох - мікрозелень можна вирощувати в домашніх умовах круглий рік. Молода зелень в зародковому стані має ряд унікальних властивостей, яких позбавленні зрілі рослини. В рослинах, які перебувають на етапі мікрозелені до 40 разів більше поживних речовин, ніж у дорослій рослині. Мікрозелень добре засвоюється і допомагає регулювати травлення, захищає організм від шкідливої дії вільних радикалів, значно покращує витривалість і працездатність та доповнює смак їжі, роблячи його пікантним. Мікрозелень гороху – це молоде листя, стебла і вусика. Всі частини рослини їстівні. За смаком мікрозелень гороху солодкувата, з м’яким горіховим присмаком. Містить багато аскорбінової кислоти, різноманитних вітамінів, каротину, клітковини та хлорофілу. Знижує ймовірність онкологічних захворювань, інфаркту, гіпертонії і гальмує процеси старіння шкіри. В кулінарії додають в супи, бутерброди, салати та інші страви.
Способи вирощування мікрозелені:
У грунті:
Наповніть лоток грунтом на 4-5 см, повинні залишитися бортики, які будуть тримати проростки.
Розподіліть насіння по поверхні грунту, злегка утрамбуйте. Дрібні насіння, такі як брокколі, редис, рукола, крес-салат не повинні склеюватися між собою. Великі насінини повинні усіяти всю поверхню.
Зволожте насіння з розпилювача.
Накрийте ємність і поставте в темне тепле місце на пару днів (до 5-ти). Щодня провітрюйте, зволожуйте за необхідності. Грунтосуміш повинна бути постійно вологою (але не мокрою!) - як віджата губка.
Через 3-5 днів з'являються стебла - тепер вони готові оселитися на підвіконні. Чим більше світла, тим краще. Повертайте лотки, зрошуйте розпилювачем.
Зрізайте, як тільки з'явиться декілька справжніх листків (2-3 см висоти).
Грунт можна взяти і використовувати знову. Удобрювати не потрібно - все, що необхідно, є в насінні.
Без грунту:
Замочіть насіння у воді на кілька годин, щоб вони набрякли і згодом швидше проросли.
У нижню частину контейнеру для пророщування налийте води. Від поверхні води до країв ємності повинен залишатися 1 см.
Накрийте контейнер верхньою частиною - пластикової сіточкою. Рівномірно розподіліть насіння обраної культури по решітці.
Обприскайте насіння з пульверизатора для додаткового зволоження, і поставте в тепле і світле місце.
Коли сіянці проростуть настільки, що їх коріння застрягне в сітці, почніть споліскувати зелень під проточною водою. Робити це потрібно 2-3 рази в день. Після ополіскування не забудьте знову наповнити контейнер водою, щоб коріння рослин діставали до води.
Зберіть урожай молодої зелені. Залежно від швидкості росту культури, мікрозелень готова до вживання на 5-10 день.
Насіння | |
Виробник | Україна |
Тип | мікрозелень |
Торгова марка | SeedEra |
Фасовка | 10 г |